Kaksi kovaa!

IRTIPÄÄSTÄMINEN

Mistä sinä haluaisit päästää irti? Häiritsevä asia, tunne tai olotila nostetaan mielikuviin rentoutuneessa tilassa. Harjoituksessa mielikuvissasi konkreettisesti  leikataan irti, irrotetaan, häivytetään se, mitä ei tarvita. 

Rentoutuneessa tilassa, päivän häly ja ylimääräinen itsekritiikki jää taustalle ja sisältäsi pääsee esiin puhdas intuitio. Intuitio auttaa käsittelemään tunnetta, josta haluat päästä eroon. Voit haluta päästää irti myös huonosta tavasta ajatella, negatiivisesta minäpuheesta, ikävästä muistosta jne.

Tätä harjoitusta eräs asiakkaani pyytää yhä uudelleen, koska se joka kerta helpottaa oloa. Häiritsevä asia pienenee. Tai harjoitus tehdään uuden asian suhteen. Koska se on hänellä toiminut aiemminkin, hän luottaa sen voimaan edelleen.

ANKKURI

Ankkuri voi olla vaikka oranssi huivi. Tämä on sama juttu kuin se, kun sinulle tulee mieleen mummola tietystä tuoksusta. Ja se mummolan tietty tunnelma. Tietty haju tuo mieleesi tietyn tunnelman, tunteet, olotilan.

Tätä keinoa voi valjastaa itselle käyttöön, ankkuriksi. Ankkuroidaan jokin hyvä tunne tiettyyn asiaan, väriin, liikkeeseen, tai vaikka esineeseen ja otetaan se käyttöön tarvittaessa.

Sosiaalisessa tilanteissa jännitystä kokenut asiakkaani valjasti ankkurivärikseen keltaisen. Tähän liittyi myös käsien asennon vaihtaminen suojelevasta puuska-asennosta avautuneeseen asentoon. Keltainen väri saattoi olla paidassa, rannekkeessa tai vaikka käsilaukussa. Toimii! Tähän ei ole tarvinnut palata erikseen. Asiakas on oppinut käyttämään ankkuria luovasti vaihdellen tarvitsemissaan tilanteissa.